Türkiye'nin birleştirici partisiyiz

Türkiye

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP'nin Türkiye'nin birleştirici partisi olduğunu belirterek, Bakın burada başı açık ve kapalı bayanlarımız var, biz hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık” dedi. Kart, birilerinin bunun üzerinden siyaset yapmasını eleştirer

YILLARIN PARTİSİYİZ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı ve CHP Kırıkkale büro açılışına katıldı.

CHP’nin yıllardır gelişen ve kendini yenileyen parti olduğunu belirten Kart, Türkiye’nin birleştiricisi olan partinin CHP olduğunu söyledi. AK Parti’nin milleti ayrıştırdığını belirten Kart, 12 yıllık iktidarın ülkenin sorunlarını çözemediğini ve sorunların giderek arttığını bildirdi. Hükümetin ayrımcılık yaptığını ve bugüne kadar bunun böyle devam ettiğini belirten Kart, devlet bütçesinin bir yerden bir yere aktarılarak soyulduğunu iddia etti. Başbakan’ın hala mağdur rolü üstlendiğini belirten Kart, CHP olarak yolsuzluk davalarının üstüne gideceklerini hatırlattı.

 

HALA MAĞDURU OYNUYORLAR

Kart, emniyet mensuplarının bir bölümü için `destan yazdılar` diyen Başbakan`ın, diğer kurumlarda olduğu gibi emniyette de ayırımcılığın tohumlarını ektiğini belirterek, 11 yılı aşan AKP iktidarları döneminde en çok yıpranan, mağdur olan ve hedef hale gelen kurumların başında Emniyet Genel Müdürlüğü`nün geldiğini söyledi.

Siyasi iktidarın, `devleti yönetmek` yerine `ele geçirmeye` yönelik olan hedefi sebebiyle, başta emniyet olmak üzere yargı, teftiş kurulları ve devletin pek çok kurumunda çalışanlar arasında ayırımcılığa ve kutuplaşmaya yol açıldığına işaret eden CHP`li Kart, şu ifadeleri kullandı:

 

MESAİ ÜCRETLERİ TARTIŞMASI

“Emniyet mensupları arasında kıdem-liyakat ve uzmanlığı göz ardı eden uygulamalar sonucunda; çok büyük bölümü `emeğiyle, disipliniyle, görev sorumluluğuyla çalışan, hiç kimseye-hiçbir gruba mensup olmayan` emniyet mensuplarının özlük haklarında çok büyük adaletsizlikler doğmuş durumdadır. Zor çalışma şartları, yetersiz ve kısıtlı izinler, belirsiz mesai düzeni sonucunda yıpranan emniyet mensupları arasında intihar vakıaları yaşanmaya başlamıştır. Üniversite mezunu olan polisin, ek göstergesi diğer memurlara göre düşüktür. Diğer memurlar 40 saat üzeri mesailerinde mesai ücreti alırken, polis 40 saati aşan çalışmaya rağmen mesai ücreti alamamaktadır.”

 

DESTAN YAZDILAR DİYEN BAŞBAKAN

Kart, emniyet mensuplarının bir bölümü için `destan yazdılar` diyen Başbakan`ın, diğer kurumlarda olduğu gibi emniyette de ayırımcılığın tohumlarını ektiğine vurgu yaparak, emniyet mensuplarının sorunlarının aslında ayrıca ve başlı başına Meclis Araştırması`na konu olacak boyutlar taşıdığını söyledi.Kart, ülkenin giderek kaosa sürüklendiğini ve bu konuda vatandaşların üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğini hatırlattı. Yerel seçimlerin önemli olduğunu belirten Kart, AKP’ye ders vermenin zamanının geldiğini belirterek, “Yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve genel seçimlerde AK Parti’ye büyük bir ders vereceklerini iddia etti. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız